Saeimas deputāti un LDDK diskutēs par paveikto un izaicinājumiem ēnu ekonomikas apkarošanā

(03.09.2012.)

Lai pārrunātu izaicinājumus un līdz šim paveikto ēnu ekonomikas apkarošanā un godīgas konkurences nodrošināšanā, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 4.septembrī, tiksies ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāvjiem.

Tikšanās dalībnieki diskutēs par darba nodokļiem kā instrumentu konkurētspējas nodrošināšanai, kā arī par kontrabandas īpatsvara izmaiņām sociāli jūtīgajās nozarēs un iespējamajiem rīcības virzieniem kontrabandas mazināšanai.

Komisiju kopsēdē aicināti piedalīties LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova, VID Akcīzes pārvaldes un Muitas kriminālpārvaldes, Finanšu ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas, kā arī Valsts darba inspekcijas, Latvijas Pašvaldību savienības, degvielas tirgotāju, kā arī alkohola un tabakas ražotāju un tirgotāju pārstāvji.
 
Ēnu ekonomikas apkarošanai veltīta diskusija Saeimā norisināsies trešo reizi. Pēc iepriekšējās diskusijas 2009.gadā LDDK un Saeima parakstīja protokolu „Godīga uzņēmējdarbība pret ēnu ekonomiku – nodokļu politikas loma godīgas konkurences nodrošināšanā”. Savukārt 2011.gadā LDDK ģenerāldirektore L.Meņģelsone un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa parakstīja dokumentu, kurā Saeima un LDDK vienojās turpināt mērķtiecīgu kopdarbu ēnu ekonomikas mazināšanai un godīgas uzņēmējdarbības atbalstam.

Komisiju kopsēde notiks otrdien, 4.septembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā