Saeimas Demogrāfijas apakškomisija pauž atbalstu Latvijas SOS ciematu bērniem

(11.07.2012.)

Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisija trešdien, 11.jūlijā, pauda atbalstu simboliskai pastaigai Vērmanes dārzā ar mērķi atbalstīt SOS ciematu bērnus un Latvijas audžuģimenes. Apakškomisija piedalīties pasākumā un paust atbalstu SOS ciematu bērniem deleģēja deputāti Ingu Biti (RP), kura aicina apzināties ģimenes vērtību bērna dzīvē.

„Pilnvērtīgai un laimīgai dzīvei ikvienam bērnam ir nepieciešama ģimene – māmiņa, tētis, vecvecāki, māsas un brāļi. Ja kādu apstākļu dēļ tas nav iespējams, sabiedrības un valsts uzdevums ir veicināt tādas vides radīšanu, kas pēc iespējas līdzinās ģimenei. Tāpēc ir atbalstāma bērnu aprūpes nodrošināšana nevis aprūpes iestādēs, bet tam īpaši sagatavotās ģimenēs,” uzskata I.Bite.

Demogrāfijas lietu apakškomisijas deputāti norāda, ka svarīgi ir atbalstīt Latvijas audžuģimenes, jo ikvienam bērnam ir tiesības augt ģimenē.

„Katram bērnam ir tiesības dzīvot un augt ģimenē. Īpaši svarīgi ir atbalstīt bērnu uzaugšanu ģimenēs, jo ikviens bērns ir vērtība un neatņemama valsts nākotnes sastāvdaļa,” uzsver apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.

SOS ciematu bērnu atbalsta pasākumu organizē vecāku organizācija „Māmiņu klubs” ar mērķi pievērst uzmanību ikviena bērna tiesībām dzīvot ģimenē. Pašlaik valstī ir divi tādi ciemati, kuros dzīvo bērni audžu ģimenēs un no kuriem bioloģiskie vecāki ir atteikušies. SOS ciemati atrodas Valmierā un Īslīcē un tajos dzīvo 23 audžu ģimenes – kopumā 150 bērnu un jauniešu.

Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157630526922598/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta!

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī