Saeimas deputāti iztaujās VARAM ierēdņus par jautājumiem, kas uztrauc pašvaldības

(19.06.2012.)

Lai diskutētu par reģionālo politiku, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 20.jūnijā, tiksies ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru Aleksandru Antonovu. Paredzēts apspriest jautājumus, par ko norūpējušās pašvaldības pēc Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un VARAM gadskārtējās tikšanās.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Latgales reģiona rīcības plānu 2012.-2013.gadam, ņemot vērā Latgales pašvaldību iebildumus pret VARAM izstrādātā plāna ieviešanu un nosacījumiem. Latgales plānošanas reģions izteicis bažas par to, kā tiks nodrošināta finanšu līdzekļu pieejamība lielākajām Latgales pilsētām un novadiem.

LPS un VARAM gadskārtējā tikšanās bija veltīta reģionālās politikas vīzijām, pašvaldības lomai teritorijas ekonomikas aktivitātes veicināšanā, teritorijas attīstības plānošanas perspektīvām, kā arī dažādu likumprojektu tālākai virzībai, kuri vienlaikus ir skatāmi Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā.

Sēdē aicināti piedalīties Latgales plānošanas reģiona un LPS pārstāvji.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt