Saeimā diskutēs par operatīvās darbības problēmjautājumiem

(07.06.2012.)

Saeimas Nacionālās drošības komisija, piektdien, 8.jūnijā, rīko atklāto sēdi, kurā ar tiesu varas, operatīvās darbības subjektu un akadēmiskās vides pārstāvjiem diskutēs par aktuāliem operatīvās darbības procesa problēmjautājumiem.

Komisijas rīkotajā diskusijā „Sevišķā veidā veicamās operatīvās darbības procesa problēmjautājumi un to iespējamie risinājumi” aicināti piedalīties Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras, valsts drošības iestāžu, operatīvās darbības subjektu, akadēmiskās vides un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Nacionālās drošības komisija iepriekš vairākās sēdēs strādājusi parlamentārās uzraudzības ietvaros, iepazīstoties ar operatīvās darbības procesu un to analizējot. Īpaša uzmanība tika pievērsta tiesisko normu pielietojumam sevišķā veidā veicamās operatīvās darbības veidiem, metodēm, paņēmieniem, formai un apjomam, kā arī operatīvās darbības subjektu kompetencei un operatīvās savstarpējai sadarbībai.

Noslēdzot pavasara sesiju, komisija nolēmusi organizēt atvērtu sēdi, lai apkopotu komisijas konstatētās problēmas un aicinātu ekspertus diskutēt par iespējamiem risinājumiem.

Nacionālās drošības komisijas atvērtā sēde notiks piektdien, 8.jūnijā, plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta