Solvita Āboltiņa: olimpiskās spēles simbolizē pozitīvu sacensību

(23.02.2012.)
VideoGalerija

Olimpiskās spēles gadu tūkstošiem ir simbolizējušas pozitīvu sacensību un cīņu savstarpējas sapratnes un labvēlības gaisotnē, pauda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 23.februārī, Saeimā atklājot olimpiskajām spēlēm veltītu izstādi.

„Olimpiskās spēles savu mieru nesošo vēstījumu ir saglabājušas. Tās joprojām liek sportistiem izaicināt cilvēka iespēju robežas. Tās joprojām pulcē skatītāju pūļus un ļauj izjust adrenalīnu, sportisko garu un lepnumu par savu valsti,” teica S.Āboltiņa. Viņa uzsvēra, ka Latvijas olimpiešu sasniegumi ļauj lepoties ar Latviju un pašiem sev izvirzīt augstus mērķus.

„Patiess prieks par mūsu jauniešiem, kas no pirmajām pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajām spēlēm ir atgriezušies ne tikai ar jaunu patriotisma devu, bet arī ar olimpiskajām medaļām,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, ar atzinības rakstiem sveicot jaunos sportistus. Īpaša pateicība tika izteikta arī pārējiem Insbrukas jaunatnes olimpisko spēļu dalībniekiem, viņu treneriem un personālam.

Raksturojot Saeimā atklāto Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) veidoto ceļojošo fotoizstādi, LOK prezidents Aldonis Vrubļevskis pauda, ka tajā parādītas olimpiskās pamatvērtības – draudzība, cieņa, izcilība. Viņš uzsvēra, ka bez šīm vērtībām nav iespējami sasniegumi ne sportā, ne citās jomās.

Izstādē aplūkojami Latvijas fotomākslinieku iemūžinātie spilgtākie Pekinas un Vankūveras olimpisko spēļu mirkļi. Tas ir stāsts par mūsu olimpiešu sasniegumiem un priekiem, veiksmēm, neveiksmēm un pārdzīvojumiem, startējot olimpiskajās spēlēs.

Izstādes apmeklētājiem ir arī unikāla iespēja iepazīties ar Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja, olimpiskā čempiona kanoe airēšanā Ivana Klementjeva sportiskajiem sasniegumiem un aplūkot daļu no viņa personīgās godalgu kolekcijas, zelta un sudraba medaļas, olimpisko spēļu sporta tērpus un kanoe laivas airus, ar kuriem izcīnītas olimpiskās medaļas.

„Sports dāvā daudz labu brīžu – gan uzvaras saldumu, gan zaudējuma rūgtumu - un māca, ka sasniegumi gūstami smagā darbā,” atzina I.Klementjevs. Viņš akcentēja, ka ar sportu jānodarbojas ne tikai jauniem cilvēkiem. „Es pats lielajā sportā pavadīju 20 gadus, savukārt mūsu šāvējs Afanasijs Kuzmins gatavojas jau devītajām olimpiskajām spēlēm,” sacīja I.Klementjevs.

Izstāde Saeimā organizēta, gatavojoties 2012.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā, kā arī atzīmējot divas Latvijai zīmīgas gadadienas – šogad aprit 90 gadi kopš izveidota Latvijas Olimpiskā komiteja, kā arī simts gadi kopš latviešu sportistu pirmā starta 1912.gada olimpiskajās spēlēs Stokholmā.

Foto no izstādes atklāšanas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629071524226/with/6923007345/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde