2011.gada nogalē būtiski pieaudzis Saeimā saņemto iesniegumu skaits

(25.01.2012.)

Aizvadītā gada decembrī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā saņemts trīs reizes vairāk iesniegumu nekā vidēji iepriekšējos mēnešos. Decembrī tika saņemti vairāk nekā 1500 iesniegumi, trešdien, 25.janvārī, iepazīstoties ar Saeimā saņemto iesniegumu pārskatu, noskaidroja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Iedzīvotāji aktīvi izmantojuši iespēju Saeimā vērsties ar viedokli par 2012.gada valsts budžeta veidošanu. Tāpat Saeima decembrī saņēma iedzīvotāju iesniegumus Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības ierosinātajā vēstuļu akcijā, izsakoties par situāciju veselības aprūpes jomā. Šīs sociālās akcijas ietvaros Saeima saņēma 811 iesniegumus ar vairāk nekā 2100 parakstiem.

Kopumā 2011.gadā Saeimā saņemts 7091 iedzīvotāju iesniegums, kas ir par nepilniem diviem tūkstošiem vairāk nekā 2010.gadā. Visvairāk iesniegumu Saeimai iedzīvotāji sūtījuši pa pastu un iesnieguši personīgi. Tradicionāli visvairāk iedzīvotāju vēstuļu saņēmusi Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kā arī frakciju un komisiju vadītāji.

Aizvadītajā gadā iedzīvotāji aktīvāk izmantojuši Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra pakalpojumus – centrā iegriezies 3471 apmeklētājs. Aizvien lielāku popularitāti gūst iespēja apmeklētāju centrā klātienē tikties ar Saeimas deputātiem un Saeimas amatpersonām, un šo iespēju 2011.gadā izmantojušas 525 personas.

Iedzīvotāji pagājušajā gadā tāpat kā iepriekš aktīvi izmantojuši iespēju zvanīt uz Saeimas informatīvo tālruni. Iedzīvotāji pa telefonu visbiežāk vēlējušies uzzināt Saeimas deputātu un komisiju kontaktinformāciju, kā arī informāciju par parlamenta darbu.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs tika izveidots pirms trim gadiem, lai pilnveidotu parlamenta dialogu ar sabiedrību, kā arī veicinātu privātpersonu līdzdalību Saeimas darbā. Centra darbinieki sniedz uzziņas par parlamenta darbu, iespējām tikties ar Saeimas amatpersonām un apmeklēt Saeimas namu. Centra telpās var iepazīties arī ar informatīvajiem materiāliem un multimediju prezentācijām par Saeimu, tās vēsturi un darbu. Apmeklētāju centrā privātpersonas var iesniegt arī rakstveida iesniegumus Saeimai, kā arī uzzināt par iesnieguma virzību un atbildes sniegšanas termiņiem.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama Saeimas caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā