Saeimas deputāti apmeklē NBS sporta bāzi

(23.01.2012.)

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti pirmdien, 23.janvārī, apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sporta bāzi, lai pārrunātu bāzes darbību, stiprinot karavīru fizisko sagatavotību un piedāvājot pakalpojumus publiskai izmantošanai.

„Nacionālo bruņoto spēku saimniecībā ir sporta komplekss, kas no armijas vajadzībām brīvajā laikā ir pieejams publiskai izmantošanai. Plānots, ka jau pavasarī visiem interesentiem būs iespējams apmeklēt decembrī atklāto peldbaseinu,” raksturo Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs.

Patlaban ir noslēgusies NBS sporta bāzes rekonstrukcijas pirmā kārta. Lai pabeigtu vēl vairāku sporta zāļu izbūvi un iekārtošanu, vajadzīgi 450 līdz 600 tūkstoši latu, noskaidroja deputāti. Svarīgi nepieciešamo finansējumu rast iespējami ātri, lai nodrošinātu pilnvērtīgu sporta bāzes darbību, akcentē I.Klementjevs.

Visā pasaulē armijas resurss tiek izmantots, gan lai sportiskām aktivitātēm pievērstu jauniešus, gan lai atbalstītu augstu sasniegumu sportu, norādīja apakškomisijas priekšsēdētājs. Patlaban armija var lepoties ar divām šādām sportistēm – biatlonisti Gerdu Krūmiņu un Jeļenu Rubļevsku, kura startē modernajā pieccīņā, informēja NBS sporta kluba vadītājs Vents Graudiņš. Savukārt, runājot par jauniešu fizisko sagatavotību, NBS pārstāvji to novērtēja kā zemu un atzina, ka liels darbs fiziskās formas uzlabošanai tiek veikts, jaunos karavīrus 11 nedēļas sagatavojot Alūksnē.

NBS dienošajām personām jākārto tādi paši fiziskie normatīvi kā ASV armijā, un Latvijā pārbaudījumā nesekmīgo skaits ir mazāks par pieciem procentiem. Pārsvarā tās ir personas pirmspensijas vecumā, teica V.Graudiņš.

Jaunais NBS peldbaseins ir 50 metrus garš un piemērots arī sacensību rīkošanai, par tā izmantošanu ir liela peldēšanas skolu interese, skaidroja peldbaseina vadītājs Gints Riekstiņš. Jaunāko tehnoloģiju izmantošana baseina apsaimniekošanā ļauj izmantot mazāk hlora. Pēc sporta bāzes apskates deputāts Guntars Bilsēns (ZRP) atzina, ka kompleksa apsaimniekošanā jūtama saimnieciska pieeja.

Foto no apakškomisijas sēdēs Nacionālo bruņoto spēku sporta bāzē:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628997876469/with/6749256675/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt