Saeimas deputāti tiksies ar Pārresoru koordinācijas centra vadītāju

(16.01.2012.)

Otrdien, 17.janvārī, Saeimas Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisijas deputāti tiksies ar jaunizveidotā Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītāju Mārtiņu Krieviņu, kas būs atbildīgs par attīstības plānošanu Latvijā.

Tikšanās laikā deputāti plānojuši uzklausīt M.Krieviņa redzējumu par jaunās institūcijas darbību, prioritāri veicamajiem darba uzdevumiem un to, kā iecerēts koordinēt sadarbību starp ministrijām un citām valsts institūcijām plānošanas dokumentu izstrādē un saskaņošanā.

Tāpat apakškomisijas sēdē plānots apspriest PKC funkcijas, uzdevumus un kompetenci Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un Nacionālā attīstības plāna izstrādē, kā arī to īstenošanas uzraudzībā un koordinēšanā.

Pārresoru koordinācijas centrs izveidots saskaņā ar Attīstības plānošanas sistēmas likumu, un savu darbību tas uzsāka 2011.gada 1.decembrī. Centra darbības mērķis ir nodrošināt nacionālā līmeņa attīstības plānošanas dokumentu savstarpējo saskaņotību un atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 17.janvārī, plkst.14.30 Jēkaba ielā 16, 308.telpā.


Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt