Saeimas komisija apmeklē Strazdumuižas internātvidusskolu

(21.12.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien, 21.decembrī, pēdējā šīs sesijas sēdē apmeklēja Strazdumuižas internātvidusskolu - attīstības centru vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem. Saeimas deputāti atzinīgi vērtēja skolas pedagoģisko darbu vājredzīgo un neredzīgo bērnu izglītošanā un audzināšanā.

„Strazdumuižas skola ar darbinieku iniciatīvu un līdzdalību projektos ir kļuvusi par attīstības centru, kas saviem audzēkņiem sniedz ne tikai formālo izglītību, bet arī iespējas attīstīt fiziskās un sociālās prasmes,” pauž komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete.

Būtiska skolas darba sastāvdaļa ir arī metodiskais atbalsts vispārizglītojošām skolām, lai tajās integrētu vājredzīgus un neredzīgus bērnus, ļaujot viņiem izglītību iegūt tuvu dzīvesvietai un vienā vidē ar saviem vienaudžiem, noskaidroja deputāti.

Viena no aktuālākajām skolas vajadzībām ir bērnu izglītošanai piemērotu mācību grāmatu trūkums. Tāpēc pašu spēkiem tiek gatavoti mācību materiāli Braila rakstā, lai gan tas ir komplicēts un ļoti laikietilpīgs process, skaidroja Strazdumuižas internātvidusskolas direktore Ligita Ģeide.

Pārrunājot ar speciālās izglītības īstenošanu saistītos aspektus, I.Druviete apliecināja, ka komisija arī turpmāk pievērsīs uzmanību speciālās izglītības jautājumiem  un meklēs risinājumus esošo problēmu risināšanai.

Komisijas deputāti apskatīja skolas telpas, speciālo aprīkojumu, kā arī noskatījās skolas audzēkņu Ziemassvētku koncerta mēģinājumu. Saeimas deputāti no saviem līdzekļiem bija sarūpējuši skolai dāvanas.
 

 
Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt