Saeimā diskutēs par ēnu ekonomikas apkarošanu

(15.12.2011.)

Saeimā piektdien, 16.decembrī, politiķi un uzņēmēji konferencē diskutēs par ēnu ekonomikas apkarošanu un godīgas konkurences nodrošināšanu.

Konferenci „Godīga uzņēmējdarbība pret ēnu ekonomiku. Cilvēkresursu pārvaldība un nodokļu politikas loma godīgas konkurences nodrošināšanā” rīko Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija un Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

Atskatoties uz līdz šim paveikto godīgas konkurences stimulēšanā un aicinot uz diskusiju par turpmākajiem pasākumiem ēnu ekonomikas mazināšanai un godīgas uzņēmējdarbības veicināšanai, konferenci atklās Solvita Āboltiņa un LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Konferencē plānots runāt par cilvēkresursu pārvaldību un nodokļu politikas lomu godīgas konkurences nodrošināšanā, kā arī LDDK veiktās kampaņas „Pret ēnu ekonomiku – par godīgu konkurenci” rezultātiem un priekšlikumiem ēnu ekonomikas mazināšanai.

Ēnu ekonomikas apkarošanai veltīta diskusija Saeimā norisināsies otro reizi. Pēc iepriekšējās diskusijas 2009.gadā LDDK un Saeima parakstīja protokolu „Godīga uzņēmējdarbība pret ēnu ekonomiku – nodokļu politikas loma godīgas konkurences nodrošināšanā”. Tajā izvirzītās prioritātes kalpoja par platformu abu pušu sadarbībai.

Plašāka informācija par iespēju piedalīties konferencē, zvanot pa tālruni 67087321 vai rakstot uz e-pastu info@saeima.lv. Vietu skaits ierobežots.

Konference notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11 un sāksies pulksten 13.00. Dalībnieku ierašanās un reģistrācija no pulksten 12.30.

Diskusiju būs iespējams vērot tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv .

Prezentācija

Konferences programma



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde