Preses konferencē informēs par „nulles deklarācijas” likuma ieviešanu

(07.12.2011.)

Saeimā trešdien, 7.decembrī, plkst.12.00 notiks preses konference, kurā plašsaziņas līdzekļu pārstāvji aicināti vairāk uzzināt par likuma normām, kas no jaunā gada paredz pienākumu fiziskām personām deklarēt savu mantisko stāvokli.

Preses konferencē par likuma būtiskākajiem aspektiem un ieviešanas gaitu informēs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs un Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Korna.

Ņemot vērā jautājuma aktualitāti visā Latvijā, uz preses konferenci īpaši aicināti pārstāvji no reģionālajiem plašsaziņas līdzekļiem.

Saeima 1.decembrī pieņēma Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likumu, kas fiziskām personām nosaka pienākumu deklarēt savu mantisko stāvokli. Tas būs jādara, ja persona Latvijā ir iegādājusies nekustamo īpašumu, kura iegādes vērtība pārsniedz 10 tūkstošus latu un uz kuru nav nostiprinātas īpašumtiesības, kā arī īpašumu ārvalstīs.

Tāpat būs jādeklarē skaidras naudas uzkrājumi, iegādātās kapitāla daļas Latvijā un ārzemēs, parāda vērtspapīri, aizdevumi, parādsaistības un citi īpašumi, kuru vērtība pārsniedz 10 tūkstošus latu. Nebūs jādeklarē tie īpašumi, kas jau ir reģistrēti valsts reģistros. Deklarācijā uzrādītā skaidrā nauda, kas pārsniedz 10 tūkstošus latus, būs jāiemaksā kredītiestādē Ministru kabineta noteiktajā kārtībā un termiņā.

Preses konference notiks trešdien, 7.decembrī, plkst.12.00 Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas).   

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt