Valstiskās audzināšanas apakškomisiju vadīs Raivis Dzintars

(10.11.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas deputāti ceturtdien, 10.novembrī, pirmajā sēdē par priekšsēdētāju ievēlēja Raivi Dzintaru (VL-TB/LNNK).

„Vairot iedzīvotāju un īpaši jaunatnes piederības sajūtu Latvijai, cieņu un izpratni par latviskajām vērtībām, pienākuma apziņu tautas priekšā – tas ir katra skolotāja, žurnālista, režisora, mākslinieka un ikviena sabiedriski aktīva pilsoņa uzdevums. Līdz šim valsts vadītāji un politiķi par šo jomu ir klusējuši vai runājuši ļoti maz. Ar šīs apakškomisijas nodibināšanu patriotiskās audzināšanas jautājums sāks ieņemt būtisku lomu Saeimas dienas kārtībā,” uzsver R.Dzintars.

Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sekretāra amatā deputāti ievēlēja Ingunu Rībenu (Vienotība).

Apakškomisijas sastāvā strādās arī deputāti Raivis Blumfelds (VL-TB/LNNK), Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), Nikolajs Kabanovs (SC), Janīna Kursīte-Pakule (Vienotība), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Vladimirs Reskājs (SC), Vineta Poriņa (VL-TB/LNNK), Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK), Jānis Upenieks un Jānis Vucāns (ZZS).

Valstiskās audzināšanas apakškomisijas uzdevums būs analizēt situāciju, pētīt ārvalstu pieredzi un izstrādāt priekšlikumus un likumdošanas iniciatīvas, kas saistītas ar valstiskās (pilsoniskās un patriotiskās) audzināšanas jautājumiem.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija no saviem locekļiem var ievēlēt ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt