Aizsardzības komisija ar iekšlietu ministru pārrunā darba prioritātes

(02.11.2011.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien, 2.novembrī, tiekoties ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, pārrunāja viņa darba prioritātes un nozarē plānotās reformas, informē komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

„Šīsdienas diskusija parādīja, ka jaunajam iekšlietu ministram ir skaidrs redzējums par sistēmas attīstību. Protams, ministrs ir jauns, un stingrāku vērtējumu varēsim dot pēc pirmajām 100 nostrādātajām dienām, tomēr šodienas komisijas sēdē Kozlovska kungs apliecināja labas zināšanas par iekšlietu struktūrām,” norāda komisijas priekšsēdētājs.

Lai nodrošinātu to, ka Iekšlietu ministrijas padotībā esošās iestādes pilda tikai savas tiešās funkcijas, jāveic funkciju centralizācija, norādījis R.Kozlovskis. Ir nepieciešams atbrīvot dienestu teritoriālās struktūrvienības no tām neraksturīgu funkciju veikšanas, kā arī jāoptimizē vairāku atbalsta funkciju sistēmas. Pēc ministra domām tādējādi paaugstināšoties tiešo funkciju veikšanas efektivitāte, norāda A.Latkovskis.

Vaicāts par prioritārajiem darbiem, ministrs uzsvēris, ka ir nepieciešama vienota Kinoloģijas centra izveide, jo patlaban kinologu un dienesta suņu apmācības notiek vairākās vietās. Vienots centrs labvēlīgi ietekmēšot valsts budžeta līdzekļu racionālu izmantošanu, kā arī veicināšot kinoloģijas jomas attīstību, akcentējis R.Kozlovskis.

Tāpat R.Kozlovskis deputātiem paudis, ka Iekšlietu ministrijas budžeta izdevumu tālāka samazināšana nav iespējama, jo atlīdzības izdevumi, kas nepieciešami valsts pamatfunkciju nodrošināšanai, ir 61,3 procenti, savukārt pārējie izdevumi paredzēti ilgtermiņa saistībām, nomas maksas un komunālo pakalpojumu izdevumu segšanai, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta transportlīdzekļu finanšu līzinga izdevumu segšanai.

A.Latkovskis uzsver, ka daudziem komisijas deputātiem ir profesionāla pieredze iekšlietu ministra pārraudzībā esošajās sfērās, tādēļ deputāti izteica virkni priekšlikumu, kā uzlabot sistēmas darba uzlabošanai. „Novēlam, lai iekšlietu ministram izdodas ieviest pozitīvas un paliekošas pārmaiņas iekšlietu struktūrās,” pauž komisijas priekšsēdētājs.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde