Mandātu komisija pārrunā iedzīvotāju līdzdalības iespējas Saeimas darbā

(26.10.2011.)

11.Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 26.oktobrī, komisijas sēdē, iepazīstoties ar informāciju par Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja darbu, pārrunāja iedzīvotāju līdzdalības iespējas Saeimas darbā, kā arī klātienē viesojās Apmeklētāju un informācijas centra telpā.

Komisijas sēdē deputāti iepazinās ar biroja vēsturi un tā izveides nozīmi. Sabiedrisko attiecību biroja galvenais uzdevums ir pilnveidot parlamenta dialogu ar sabiedrību, informējot par Saeimas darbu, nodrošinot sadarbību ar plašsaziņas līdzekļiem, komisijas sēdē informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Lelde Rāfelde. Biroju veido Apmeklētāju un informācijas centrs, kā arī Preses dienests.

Komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs uzsvēra parlamenta un sabiedrības dialoga nozīmi un norādīja, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija bija viena no apmeklētāju centra izveides iniciatoriem.

Apmeklētāju centra darbinieki sniedz uzziņas par parlamenta darbu, iespējām tikties ar Saeimas amatpersonām un apmeklēt Saeimas namu. Centra telpās var iepazīties arī ar informatīvajiem materiāliem un multimediju prezentācijām par Saeimu, tās vēsturi un darbu. Apmeklētāju centrā privātpersonas var iesniegt arī rakstveida iesniegumu Saeimai, kā arī uzzināt par iesnieguma virzību un atbildes sniegšanas termiņiem.

Viesojoties apmeklētāju centrā, deputāti noskaidroja, ka 10.Saeima savu pilnvaru laikā saņēmusi vairāk nekā sešus tūkstošus privātpersonu iesniegumu. Iedzīvotāji aktīvi pauduši viedokli par likumdošanu, tostarp dažādu nozaru budžeta jautājumiem, nodokļu politiku, kā arī devuši savu vērtējumu parlamenta darbam.

Kopš centra atvēršanas 2009.gadā tā telpās vairāk nekā 1200 iedzīvotāju personīgi tikušies ar Saeimas deputātiem vai amatpersonām.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.

Foto no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627981532422/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā