Robežsardze transportlīdzekļus varēs apturēt visā valsts teritorijā

(05.10.2011.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 5.oktobrī, skatīšanai pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā. Ar šiem grozījumiem plānots noteikt, ka transportlīdzekļu vadītājiem ir pienākums robežsardzei uzrādīt dokumentus visā valsts teritorijā. Patlaban pienākums savu transportlīdzekli apturēt pēc Valsts robežsardzes pieprasījuma ir tikai uz valsts robežas vai pierobežā.

Valsts robežsardzei ir uzdevums ne tikai nodrošināt valsts robežas neaizskaramību un veikt robežkontroli, bet arī īstenot nelegālās imigrācijas apkarošanu, kas veicama visā valsts teritorijā. Lai šo funkciju efektīvi īstenotu, nepieciešams likumā noteikt, ka vadītājam ir pienākums pēc Valsts robežsardzes pieprasījuma transportlīdzekli apturēt un dokumentus uzrādīt visā valsts teritorijā.

Iekšlietu ministrijas pārstāvji deputātiem šodien paskaidroja, ka šis likumprojekts neparedz sistēmiskas izmaiņas, jo jau patlaban Valsts robežsardzei šādas tiesības paredzētas. Izmaiņas Ceļu satiksmes likumā nepieciešamas, lai noteiktu abpusēju pienākumu arī no vadītāju puses transportlīdzekli apturēt.

Par likumprojektu „Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” trijos lasījumos vēl jālemj Saeimai.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā