Saeimas izglītības komisijas priekšsēdētājas Inas Druvietes apsveikums jaunajā mācību gadā

(01.09.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete sveic ikvienu, kas Zinību dienu izjūt kā savus svētkus – gan skolēnus, arodskolu audzēkņus, gan mazo pirmklasnieku vecākus un vecvecākus, gan studentus un doktorantus.

„Pirmais septembris ir diena, kad ikviens no mums apņemas gūt un sniegt jaunas zināšanas mūsu sabiedrības izaugsmei. Mūsu nācijas izglītotība ir vienīgā iespēja saglabāt savu patību, vienlaikus iekļaujoties plašajā pasaulē. Mums jāspēj gan rast pietiekamus līdzekļus izglītības sistēmas finansēšanai, gan sakārtot mūsu likumus tā, lai tie būtu balsts, nevis šķērslis izglītības iestāžu darbībai, bet pirmkārt un galvenokārt – ar izpratni, dzīvesgudrību un drosmi noteikt, kur saglabājamas mūsu tradicionālās vērtības un kur pienācis laiks ieviest jauninājumus,” uzsver komisijas priekšsēdētāja.

„Jaunu darba cēlienu sākot, sveicu visus Latvijas skolotājus un augstskolu mācībspēkus. Lai jums izdodas ne tikai sniegt mūsu jaunatnei zināšanas un radīt to vērtības apziņu, bet arī gūt gandarījumu par savu darbu un tā novērtējumu. Lai mums visiem darbīgs un veiksmīgs jaunais mācību gads!” novēl I.Druviete.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde