Saeimas komisija spriedīs par organizētās noziedzības veidoto kontrabandas shēmu apkarošanu

(30.08.2011.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 31.augustā, slēgtā sēdē uzklausīs tiesībsargājošo un drošības iestāžu sniegto informāciju par organizētās noziedzības grupējumu lomu kontrabandas shēmu organizēšanā. 

„Kontrabandas un akcīzes preču nelegālās aprites apkarošanas jautājumus komisijā sākām padziļināti izskatīt jau jūlija sēdēs,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. „Muitnieku un robežsargu sniegtā informācija liecināja, ka liela loma kontrabandas shēmu veidošanā ir tieši organizētajai noziedzībai. Tādēļ vienojāmies šim jautājumam veltīt atsevišķu sēdi, kurā uzklausīsim atbildīgo institūciju pārstāvjus,” skaidro A.Latkovskis. 

Komisijas priekšsēdētājs norāda, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas Latvijā darbojas līdz pat 25 organizētās noziedzības grupām, kuras atbildīgas par lielāko daļu degvielas, cigarešu un alkohola kontrabandas ievešanu valstī. Vairums no šiem grupējumiem darbojas austrumu pierobežā.

Cīņai ar tiem jābūt ātrai, nesaudzīgai un labi koordinētai, tikai tad tā dos nepieciešamos rezultātus un kontrabandas apjomi valstī samazināsies, atzīmē A.Latkovskis. Viņš arī atgādina, ka kontrabandas dēļ valsts budžetā neienāk ievērojami finanšu līdzekļi, kurus līdz ar to nav iespējams izmantot skolotāju, ārstu un policistu algām.

Uz komisijas sēdi aicināti pārstāvji no Satversmes aizsardzības biroja, Drošības policijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, kā arī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes. 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas slēgtā sēde notiks trešdien, 31.augustā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt