Saeimas deputāti ceturtdien klātienē iepazīsies ar situāciju Kuldīgas slimnīcā

(17.08.2011.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti ceturtdien, 18.augustā, izbraukuma sēdē apmeklēs Kuldīgu, lai ar pašvaldību un slimnīcas vadību, personālu un kuldīdzniekiem klātienē runātu par aktuālajām problēmām veselības aprūpē.

Deputāti ir saņēmuši Kuldīgas pašvaldības vēstuli, kurā paustas bažas par Kuldīgas slimnīcai piedāvātajiem līguma grozījumiem ar valsti, kas paredz septiņu procentu finanšu samazinājumu otrajam pusgadam. Tas nozīmētu, ka slimnīca jau šogad nespētu iedzīvotājiem nodrošināt stacionāro neatliekamo palīdzību. Vēstulē arī norādīts, ka slimnīcas reālajā apkalpes zonā dzīvo 27 procenti no visiem Kurzemes iedzīvotājiem, savukārt finansējums plānots tikai 10 procentu apmērā no visām trim reģiona slimnīcām paredzētā.

„Klātienē lūkosim, cik pamatotas ir pašvaldības bažas un kā risināt sasāpējušās problēmas. Vienlaikus situācija ir jāvērtē kompleksi, tostarp analizējot, cik kvalitatīvi Kuldīgā strādā ģimenes ārsti. Ja „klibo” ambulatorā aprūpe, vairāk pacientu ir slimnīcām, kur ārstiem dārgām metodēm ir jāārstē ielaistas kaites,” norāda Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Sociālo un darba lietu komisijas un Sabiedrības veselības apakškomisijas izbraukuma sēde notiks ceturtdien, 18.augustā, plkst.11.00 Kuldīgas novada domē, Baznīcas ielā 1, Kuldīgā. 


 
Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta