Mediju akreditācija 21.augusta svētku koncerta atspoguļošanai

(11.08.2011.)

2011.gada 21.augustā plkst.15.00 Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Saeimas organizēts neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīts klasiskās mūzikas koncerts.

Koncertu klātienē vērot aicināti bijušās Augstākās padomes deputāti un PSRS Tautas deputātu kongresa deputāti, Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāji, pašreizējās un bijušās valsts augstākās amatpersonas, ārvalstu diplomātiskais korpuss, garīdzniecības un pašvaldību pārstāvji, bijušie Latvijas vēstnieki ārvalstīs, kā arī citas amatpersonas.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri vēlas atspoguļot koncerta norisi, nepieciešama speciālā akreditācija. Lai pieteiktu akreditāciju, lūdzam rakstīt uz e-pastu prese@saeima.lv vai zvanīt pa tālruni 67087266. Mediju pārstāvjiem, kuri ir akreditēti darbam Saeimā, lūdzam norādīt vārdu un uzvārdu, bet pārējiem - vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un kontakttālruni.

Speciālo akreditāciju iespējams pieteikt līdz 2011.gada 16.augusta plkst. 16.00.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, speciālo akreditāciju iespējams piešķirt ne vairāk vienam žurnālistam un ne vairāk kā vienam fotogrāfam vai operatoram no katra medija. Lūdzam operatorus ņemt līdzi ne vairāk kā vienu videokameru.

Ja interesentu skaits būs lielāks nekā iespējams uzņemt teātrī, priekšroka tiks dota tiem, kuri pieteikušies ātrāk. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju pieteikšana negarantē akreditācijas piešķiršanu.

Koncerta laikā tikai foto un video iespēja no pirmā balkona, bet pēc koncerta būs iespēja intervēt koncerta apmeklētājus. Lūdzam ņemt vērā, ka koncerta laikā žurnālisti un operatori atradīsies atsevišķās ložās. Vēršam uzmanību, ka operatoriem un fotogrāfiem ierādītājās vietās būs jāatrodas visu koncerta laiku.

Par akreditācijas piešķiršanu mediju pārstāvjus informēsim personīgi. Speciālās akreditācijas kartes varēs izņemt, personīgi ierodoties Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, Jēkaba ielā 16, 114.telpā, līdz 19.augusta plkst.17.00, kā arī pasākuma dienā – 21.augustā no plkst. 9.00 līdz 14.00.

Ierodoties uz svinīgo pasākumu, lūdzam ievērot apģērba etiķeti – uzvalks kungiem un lietišķs kostīms dāmām.

Speciālās akreditācijas karte pasākuma vietā jānēsā piestiprināta pie apģērba redzamā vietā.

Mediju pārstāvju ierašanās līdz plkst.14.30. Lūdzam rēķināties ar drošības pārbaudi.

 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde