Gundars Daudze izstājas no Saeimas Prezidija

(21.07.2011.)

Saeima ceturtdien, 21.jūlijā, atsauca no Saeimas Prezidija Gundaru Daudzi (ZZS), pamatojoties uz viņa iesniegumu.

Gundars Daudze lūdza atsaukt viņu no Saeimas priekšsēdētājas biedra amata sakarā ar kļūšanu par Valsts prezidenta kancelejas vadītāju. Vienlaikus deputāts iesniedzis arī iesniegumu par izstāšanos no 10.Saeimas sastāva.

„Es gribētu izmantot šo iespēju, lai pateiktu paldies tiem no jums, ar kuriem man bija tas gods strādāt 9.Saeimā. Pateikt paldies visiem jums, ar ko esmu strādājis kopā 10.Saeimā – gan draugiem un domubiedriem, gan arī citādi domājošiem. Pateikt paldies maniem kolēģiem – 9. un 10.Saeimas Prezidijā, un, protams, pateikties visiem Saeimas darbiniekiem, jo bez viņu darba mūsu darbs vienkārši nebūtu iespējams,” uzrunājot klātesošos, pauda G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pateicās G.Daudzem par viņa sniegto ieguldījumu Saeimas darbā, kā arī parlamenta atvērtības veicināšanā. „Es gribētu mūsu visu vārdā pateikt paldies Gundaram Daudzem par to, ka viņš vienmēr augstu turējis šīs mājas karogu, un novēlēt viņam panākumus, saglabāt stingru mugurkaulu, daudz veiksmes un spēka jaunajā darbā,” teica S.Āboltiņa.

G.Daudze 10.Saeimā bija Saeimas priekšsēdētājas biedrs, Nacionālās drošības komisija priekšsēdētājs, darbojās Juridiskajā komisijā un vairākās apakškomisijās, kā arī deputātu sadarbības grupās ar citu valstu parlamentiem. 9.Saeimā G.Daudze ieņēma Saeimas priekšsēdētāja amatu no 2007.gada septembra līdz 2010.gada novembrim.

Saeimas Prezidijs sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, Saeimas sekretāra un viņa biedra. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, sastāda Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā