Plānots apstiprināt deputāta mandātu Madaram Lasmanim

(28.06.2011.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 28.jūnijā, sagatavoja lēmuma projektu par 10.Saeimas deputāta mandāta apstiprināšanu Madaram Lasmanim.

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo 10.Saeimas deputāta mandātu nolicis Klāvs Olšteins, kurš Saeimā ievēlēts no saraksta „Vienotība” Zemgales vēlēšanu apgabalā. Līdz ar to 10.Saeimas deputāta pilnvaras iegūst Jānis Reirs, kurš jau iepriekš Saeimas sastāvā iestājies uz laiku, kamēr no Zemgales vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Centrālā vēlēšanu komisija šodien deputātus informēja, ka nākamais kandidāts no saraksta „Vienotība” ir M.Lasmanis. Komisija arī iepazinās ar M.Lasmaņa iesniegumu, kurā viņš ir piekritis uzņemties 10.Saeimas deputāta amata pienākumus uz laiku, kamēr no politisko partiju apvienības „Vienotība” kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

M.Lasmanis bija deputāts arī 8.Saeimā un 9.Saeimā.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgs Saeimas Prezidiju lēmuma projektu iekļaut Saeimas ārkārtas sesijas sēdes darba kārtībā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt