Saeimas komisija spriedīs par totalitāro režīmu upuru piemiņu Eiropā

(07.06.2011.)

Saeimas Eiropas lietu komisija trešdien, 8.jūnijā, diskutēs par totalitāro režīmu upuru piemiņu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Deputāti uzklausīs valdības sniegto informāciju pirms Latvijas  pārstāvju došanās uz ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomi 9. un 10. jūnijā Luksemburgā, kurā līdzās citiem jautājumiem tiks spriests arī par šo tēmu.

„Ļoti pozitīvi vērtēju Eiropas Savienības prezidējošās valsts Ungārijas lēmumu iekļaut šo jautājumu padomes darba kārtībā. Jo šādi Eiropas Savienības līmenī no jauna tiek aktualizēts būtiskais jautājums par nepieciešamību atcerēties totalitāro režīmu upurus,” norāda Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

Komisijas priekšsēdētājs atzinīgi vērtē ierosinājumu 23.augustu noteikt kā visu totalitāro režīmu upuru atceres dienu. I.Lieģis arī uzsver, ka ļoti nozīmīgs ir gaidāmās ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes secinājumu projektā ieļautais aicinājums ES dalībvalstīm veidot izglītības programmas, informējot par totalitāro režīmu noziegumiem un šim mērķim piesaistot arī Eiropas Komisijas finansējumu.

Eiropas lietu komisijas sēde notiks trešdien, 8.jūnijā plkst.9.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā