Gundars Daudze ar Saeimas darbu iepazīstina Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijas skolēnus

(17.05.2011.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 17.maijā, tikās ar Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijas izlaiduma klašu audzēkņiem. Tikšanās laikā G.Daudze skolēnus iepazīstināja ar Saeimas vēsturi, struktūru un darbību, īpaši pievēršot uzmanību likumu pieņemšanas gaitai un to sagatavošanas darbam, kā arī pastāstīja par deputātu darbu komisijās un frakcijās.

G.Daudze arī aicināja skolēnus izmantot iespēju pašiem piedzīvot deputāta ikdienu, aktīvi iesaistoties Jauniešu Saeimā. „Šis projekts jauniešiem ļaus labāk izprast politiskos procesus parlamentārā demokrātijā un pašiem iepazīt un saprast parlamenta ikdienas darbu. Mēs darīsim labāko, ko spēsim, un es domāju, ka dalībniekiem noteikti būs interesanti un aizraujoši,” sacīja G.Daudze.

Ar skolēniem izvērsās diskusija par partiju finansēšanas un Saeimas vēlēšanu sistēmu, izsverot vēlēšanu kampaņu sponsoru iespējas ietekmēt proporcionālās un mažoritārās vēlēšanās ievēlētus deputātus. Domas šajā jautājumā dalījās un skolēni secināja, ka tēma prasa nopietnāku un ilgstošāku diskusiju.

Pēc tikšanās informatīvās daļas Saeimas priekšsēdētājas biedrs pavadīja skolēnus ekskursijā pa parlamenta ēku. „Saeima ir interesanta gan ar to, kas šeit notiek – kā likumdevējs, gan arī kā vēstures piemineklis – ar savu īpašo arhitektūru un interjeru.” Ekskursijas laikā G. Daudze parādīja jauniešiem arī reprezentācijas telpas, kurās notiek tikšanās ar ārvalstu viesiem un delegācijām un kuras parasti apmeklētājiem netiek izrādītas.

Tikšanās organizēta pēc skolotājas Rūtas Gailītes iniciatīvas, kura lūdza G.Daudzi skolēnus iepazīstināt ar likumdošanas procesu un parādīt, kur un kā notiek darbs pie likumprojektiem.


Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626615959489/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt