Saeimas komisijā apspriež Valsts kancelejas ziņojumu par strukturālajām reformām

(23.03.2011.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 23.martā, apspriežot Valsts kancelejas sagatavoto ziņojumu par plānoto un paveikto strukturālo reformu īstenošanā no 2011. līdz 2014.gadam, rosināja apsvērt iespēju paplašināt kancelejas pilnvaras, kas ļautu augstākajai ierēdniecībai izvērtēt reformu nepieciešamību valsts pārvaldē un sniegt priekšlikumus to efektīvai īstenošanai.

„Mums vajadzīga izsmeļoša informācija un rūpīgs izvērtējumu par to, kas līdz šim izdarīts strukturālo reformu jomā un ko plānots paveikt turpmāk, lai valsts pārvaldi beidzot padarītu vienkāršāku un efektīvāku,” sēdē pauda Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Vitauts Staņa un uzsvēra, ka „prezentētajā materiālā tam veltīti tikai pāris teikumi, turklāt neviena vārda par to, kā uz reformu pamata plānots veicināt reģionu attīstību”.

Komisijas sēdē deputāti atzina, ka ziņojumā ir tikai apkopots ministriju redzējums par reformām, tāpēc rosināja domāt par Valsts kancelejas kompetences paaugstināšanu, dodot tiesības arī analizēt informāciju un sniegt reālus priekšlikumus.

„Nav vajadzības rakstīt visādus bezjēdzīgus dokumentus, bet gan jāanalizē situācija un jāizvērtē, kuras ir tās vietas, ko vajag optimizēt, un jāpiedāvā vislabākais no iespējamajiem variantiem,” sacīja komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Dolgopolovs.  

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde