Saeima pieņem grozījumus Maksājumu pakalpojumu likumā

(17.03.2011.)

Saeima ceturtdien, 17.martā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Maksājumu pakalpojumu likumā, kas ievieš elektroniskās naudas, tās turētāja un elektroniskās naudas iestādes institūtus un regulē to darbību.

Likums nosaka, ka elektroniskā nauda ir viedkartē vai datora atmiņā glabāta monetārā vērtība, ko jebkura fiziska vai juridiska persona var izmantot norēķiniem ar citām personām, kuras nav elektroniskās naudas emitenti.

Likumprojekts nosaka, ka elektronisko naudu var emitēt elektroniskās naudas iestādes, kredītiestādes un pasta komersanti, Eiropas Centrālā banka, Latvijas Banka un citas organizācijas. Līdz ar likuma stāšanos spēkā elektroniskās naudas institūcijām papildus naudas emitēšanai būs jānodrošina arī maksājumu pakalpojumi.

Grozījumi ietver prasības elektroniskās naudas iestāžu darbības sākšanai, veikšanai un darbību regulējošo prasību ievērošanas uzraudzībai, kā arī nosaka prasības elektroniskās naudas emitēšanai un tās atpirkšanai.

Ar likuma izmaiņām tiek pārņemta Eiropas Savienības direktīva. Grozījumi Maksājumu pakalpojumu likumā stāsies spēkā 2011.gada 30.aprīlī.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt