Atbalsta vēstule

(10.03.2011.)

Pieminot 1959.gada 10.martu – Tibetas Nacionālās sacelšanās piemiņas dienu – 10.Saeimas Tibetas atbalsta grupas deputāti pulcējās piemiņas pasākumā, apliecinot to, ka mēs konsekventi iestājamies par tibetiešu reālu, pilntiesīgu pašnoteikšanos un tibetiešu cilvēktiesību aizstāvību viņu dzimtajā zemē, uz ko nenogurstoši aicinājis un jau vairāk kā 50 gadus aizvien vēl turpina aicināt tibetiešu garīgais līderis Viņa Svētība Dalai Lama par spīti neveiksmīgajām, par atrādīšanās farsu padarītajām un reālo situāciju nekādi neuzlabojošajām viņa pārstāvju sarunām ar Ķīnas autoritātēm. Aicinām nebūt vienaldzīgiem ne savos vārdos, ne darbos!

Mēs aicinām nenocietināt un nenoslēgt savas sirdis pret netaisnību un vardarbību, no kuras cieš cita mazā tauta, jo mēs labi atceramies, cik svarīgs, cik bezgala nozīmīgs mums pašiem ir bijis citu atbalsts mūsu smagākajās likteņstundās. Solidaritātē ir milzu spēks, apvienojoties mazās tautas kļūst par vērā ņemamu un ietekmīgu spēku.

Deputātu grupas Tibetas atbalstam deputāti Visvaldis Lācis, Inguna Rībena, Silva Bendrāte, Andris Buiķis, Ingrīda Circene, Lolita Čigāne, Jānis Dombrava, Rasma Kārkliņa, Imants Parādnieks.

Sestdien, 20.aprīlī