Saeimas komisiju deputāti ar ekspertiem diskutēs par ārpolitikas jautājumiem

(19.01.2011.)

Gatavojoties janvāra beigās Saeimā plānotajām ārlietu debatēm, Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti trešdien, 26.janvārī, uz diskusiju par ārpolitikas un Eiropas Savienības jautājumiem aicinājuši ārlietu ekspertus. Lai veicinātu sabiedrības līdzdalību diskusijā par valsts ārpolitiku, sarunā ar Saeimas deputātiem piedalīsies politologi, bijušie ārlietu ministri un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

„Ar šīs diskusijas palīdzību vēlamies dot iespēju ārlietu jomas ekspertiem paust savu redzējumu par Latvijas ārpolitikas prioritātēm un izaicinājumiem,” norāda Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš. „Manuprāt, ļoti būtiski ir vēl pirms Saeimas ārlietu debatēm apmainīties viedokļiem ar ārlietu speciālistiem, un šāda diskusija sekmēs plaša un pilnvērtīga dialoga veidošanos ārlietu jomā starp likumdevējvaru, izpildvaru un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.”

Saeimas komisiju kopsēdē piedalīties aicināti ārlietu eksperti Žaneta Ozoliņa, Kārlis Daukšts, Toms Rostoks, Ivars Ījabs, Jānis Tomels, Nils Muižnieks, Tālavs Jundzis, Daina Bleiere, Edijs Bošs, Andris Gobiņš, kā arī bijušie ārlietu ministri Jānis Jurkāns, Georgs Andrejevs un bijušais premjerministrs, 9.Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde notiks trešdien, 26.janvārī, plkst.9.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ārlietu ministram Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Šajā ziņojumā jāietver arī informācija par darbību Eiropas Savienības jautājumos.

Prezidijs ikgadējo ārlietu ministra ziņojumu iekļauj izskatīšanai Latvijas Republikas starptautiskās (de jure) atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas kārtējā sēdē.

Sestdien, 20.aprīlī