Saeimas komisija pauž atbalstu Sabiedrības integrācijas fondam

(07.12.2010.)

Latvija jau tuvākajā laikā varētu saņemt ārvalstu investīcijas 10,5 miljonu eiro apmērā, ja tiks nostiprināts Sabiedrības integrācijas fonda juridiskais statuss un netiks radikāli samazināts tā budžets. To otrdien, 7.decembrī, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Deputāti noskaidroja, ka, ja tiks veikta Finanšu ministrijas iecerētā Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) budžeta samazināšana par 130 tūkstošiem latu, Latvija savlaicīgi var nesaņemt ārvalstu investīcijas 10,5 miljonu eiro apmērā. Līdz ar to uzsākto starptautisko projektu ieviešana varētu būt apgrūtināta. „Šobrīd finansējumu samazina daudzās jomās un integrācijas pasākumi nav izņēmums. Taču būtu jāatrod risinājums, kā SIF budžetu samazināt pēc iespējas saudzīgāk, lai netiktu apdraudētas fonda tiešās funkcijas un uzsākto projektu īstenošana,” norādīja I.Circene.

Sēdes laikā komisija konceptuāli atbalstīja grozījumus Sabiedrības integrācijas fonda likumā. Tie nosaka SIF juridisko statusu un padotību. Plānots, ka ar likumprojekta stāšanos spēkā SIF atradīsies Ministru prezidenta pārraudzībā un nebūs pakļauts nevienai ministrijai. I.Circene pauda, ka šīs izmaiņas ir būtisks solis, lai veicinātu SIF neatkarības nostiprināšanu. SIF pārraudzību nostiprinot ar likumu, mēs apliecināsim ārvalstu investoriem, ka esam uzticami partneri starptautisko projektu īstenošanā”.

SIF izveidots saskaņā ar Sabiedrības integrācijas fonda likumu. SIF misija ir īstenot valsts programmas „Sabiedrības integrācija Latvijā” mērķus, atbalstot iniciatīvas, kuras veicina Latvijas sabiedrības etnisko un sociālo integrāciju. Fonds savā darbā vadās pēc augstākajiem profesionālajiem standartiem, balstoties uz tādām pamatvērtībām kā objektivitāte, vienlīdzīga attieksme, atklātums un godīgums.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt