Baltijas Asambleja spriedīs par pārrobežu projektiem veselības aprūpē un sabiedrības drošības izaicinājumiem

(21.10.2010.)

Piektdien, 22.oktobrī, Saeimā norisināsies Baltijas Asamblejas (BA) 29.sesija, kurā Baltijas valstu parlamentārieši spriedīs par kopīgiem veselības aprūpes projektiem un diskutēs par sabiedrības drošības izaicinājumiem.

Sesiju atklās BA prezidente Ērika Zommere, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja Ene Ergma (Ene Ergma) un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Irena Degutiene (Irena Degutienė).

Šajā sesijā Baltijas valstu parlamentu un izpildvaru pārstāvji diskutēs par iespējām veidot kopīgus projektus veselības nozarē. Parlamentāriešu dienas kārtībā būs vienoti medikamentu iepirkumi, specializēto medicīnas centru izveide un citi projekti.

Tāpat parlamentārieši diskutēs par drošības un dzīves kvalitātes izaicinājumiem, ar kuriem sabiedrība saskaras 21.gadsimtā. Par šo tēmu klātesošos uzrunās Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis, Tartu universitātes profesore Marju Lauristine (Marju Lauristin) un žurnāla „The Economist” redaktors Edvards Lūkass (Edward Lucas), kurš specializējas Centrālās un Austrumeiropas reģionu politikā.

Sesijas ietvaros starp BA un Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociāciju tiks parakstīts saprašanās memorands par balvas inovācijā izveidi. Plānots, ka no nākamā gada BA balvas tiks pasniegtas ne tikai par sasniegumiem mākslā, zinātnē un literatūrā, bet arī par ekonomiski veiksmīgu jauninājumu.

Tāpat parlamentārieši rīt lems par darbības prioritātēm 2011.gadā un ievēlēs asamblejas prezidentu, viceprezidentu un komiteju vadītājus.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm. Baltijas Asambleja pauž kopīgu nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. Baltijas Asambleju veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.

Baltijas Asamblejas sesijas atklāšana notiks piektdien, 22.oktobrī, plkst.11.15 Saeimas sēžu zālē, Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde