Saeimas deputāti tiksies ar ES reģionālās politikas komisāru

(23.09.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti piektdien, 24.septembrī, tiksies ar Eiropas Savienības reģionālās politikas komisāru Johannesu Hānu (Johannes Hahn).

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Eiropas Savienības (ES) stratēģijas Baltijas jūras reģionam īstenošanas gaitu, kā arī citus aktuālus ES reģionālās politikas jautājumus. 

ES reģionālās politikas kontekstā deputātus īpaši interesē ES kohēzijas politikas nākotne. Deputāti uzskata, ka arī turpmāk jāsaglabā ES kohēzijas politikas sākotnējais mērķis - attīstības atšķirību izlīdzināšana starp dažādiem ES reģioniem un atbalsts mazāk attīstītiem reģioniem. Parlamentārieši ar bažām izturas pret pēdējā laikā ES aizsākto diskusiju par kohēzijas politikas ģeogrāfisko un tematisko prioritāšu iespējamo pārskatīšanu.

Eiropas lietu komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas kopsēde notiks piektdien, 24.septembrī, plkst.12.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt