Saeimai atvērto durvju dienā jau vairāk nekā 1000 apmeklētāju

(17.09.2010.)

Šodien, 17.septembrī, Saeimā tradicionāli notiek atvērto durvju diena. Iedzīvotāji izrāda lielu interesi par iespēju aplūkot Saeimas namu un tikties ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi un citiem deputātiem. Līdz pulksten13.30 Saeimas namu apmeklējuši jau vairāk nekā 1000 cilvēku.

Vislielāko interesi viesoties Saeimā izrādījuši skolēni, kā arī pensijas vecuma cilvēki. No rīta puses visaktīvākie parlamenta apmeklētāji bijuši Rīgas un Kurzemes reģiona iedzīvotāji.

Saeimas apmeklētāji labprāt izmanto iespēju apmeklēt Saeimas nama zāles, kā arī satikt parlamenta deputātus un iztaujāt viņus par deputāta darba ikdienu. Vairāki Saeimas deputāti, tostarp Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze, iejūtas gida lomā un vada ekskursijas pa Saeimas namu. G.Daudze tikās ar skolēniem no Jūrkalnes pamatskolas, Ventspils 3.vidusskolas, kā arī Pumpuru vidusskolas un iepazīstināja viņus ar Saeimas darba specifiku.

„Man ir prieks pārliecināties par to, ka ideja rīkot Saeimā atvērto durvju dienu ir sevi attaisnojusi. Šāds pasākumus mūsu parlamentā notiek jau trešo reizi, un varam redzēt, ka katru gadu atvērto durvju dienā pieaug Saeimas apmeklētāju skaits,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs.

„Šī diena Saeimai ir īpaša. Ne tikai deputāti, bet arī parlamenta darbinieki līdztekus saviem tiešajiem pienākumiem dara visu, lai pēc iespējas vairāk interesentu varētu iepazīties ar Saeimas darbu,” akcentē G.Daudze.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Saeima ir atvērta apmeklētājiem katru darba dienu, ne tikai atvērto durvju dienā. Ikviens var pieteikties ekskursijai Saeimā, kā arī dalībai Saeimas komisiju sēdēs, kas ir atklātas sabiedrībai.

Arī iepriekšējos gados iedzīvotāji izrādīja lielu interesi par iespēju apmeklēt Saeimas namu. 2008.gadā atvērto durvju dienā Saeimā viesojās apmēram 1500 cilvēku, savukārt 2009.gadā šo iespēju izmantoja jau vairāk nekā 1800 interesentu.

Saeima šodien apmeklētājus gaidīs līdz pulksten19.00. Plašāka informācija par atvērto durvju dienu Saeimas mājaslapā: www.saeima.lv/Atv.htm.


Fotogrāfijas no atvērto durvju dienas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624973825716/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā