Saeimas komisija aicina tiesiski sakārtot pokera reklamēšanu plašsaziņas līdzekļos

(15.09.2010.)

Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāti trešdien, 15.septembrī, vienojās aicināt atbildīgās amatpersonas izstrādāt priekšlikumus likumdošanā, lai tiesiski sakārtotu bezmaksas pokera spēļu reklamēšanu plašsaziņas līdzekļos, kā arī internetā.

Deputāti par nepieņemamu atzina situāciju, ka jau ilgāku laiku televīzijā un interneta portālos tiek plaši reklamētas bezmaksas pokera spēles, kas pēc atbildīgo amatpersonu redzējuma netiek uzskatītas par azartspēlēm, un tādējādi uz tām neattiecas aizliegums par reklāmu.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IAUI) pārstāvis Jānis Ungurs pauda pārliecību, ka arī pokers ir azartspēle, tādēļ uz tā reklamēšanu vajadzētu attiecināt tieši tos pašus ierobežojumus kā uz citām azartspēlēm. „Būsim godīgi. Visiem ir jānodrošina vienlīdzīgi apstākļi,” pauda biedrības „Latvijas Spēļu biznesa asociācija” valdes priekšsēdētājs Ģirts Ludeks, norādot uz klajiem pārkāpumiem Pasaules kausa futbolā translācijas laikā, kad plaši tika reklamēts bezmaksas pokera apmācības portāls.

Savukārt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāve Dace Buceniece komisijas sēdē norādīja, ka padome šajā konkrētajā gadījumā nesaskatīja pārkāpumu. „Šāda veida reklāmu no likuma viedokļa nevar attiecināt uz likumu par azartspēlēm, tādēļ padome nevarēja to aizliegt,” pauda D.Buceniece.

Komisijas priekšsēdētāja vietniece Ērika Zommere aicināja NEPLP, IAUI, kā arī biedrības „Latvijas Spēļu biznesa asociācija” kopīgi izstrādāt priekšlikumus grozījumiem likumā un iesniegt tos Saeimā, lai novērstu tālāku likuma interpretāciju. „Mūsu uzdevums ir rīkoties nekavējoties, lai sakārtotu šo situāciju un tādējādi pasargātu jauniešus un nemaldinātu tos par šo spēļu ietekmi,” uzsvēra Ē. Zommere.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde