Liela interese par Saeimas atvērto durvju dienu

(10.09.2010.)

Jau vairāk nekā 1500 cilvēku pieteikušies Saeimas atvērto durvju dienai, kas notiks nākampiektdien, 17.septembrī. Iespēju klātienē aplūkot Saeimas namu un uzzināt par deputātu ikdienas darbu izmantos iedzīvotāji no visiem Latvijas reģioniem, tostarp, Daugavpils, Ventspils, Jelgavas, Salacgrīvas un Valmieras. Vislielāko interesi viesoties parlamentā izrādījuši skolēni no Rīgas.

Atvērto durvju dienā cilvēki ir aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli.  Ņemot vērā, ka apmeklētāju skaits, kuri vienlaicīgi var atrasties Saeimas ēkā, ir ierobežots, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un tālruņa numuru) uz e-pastu info@saeima.lv, un saņēmuši apstiprinājumu par iekļaušanu kādā no apmeklētāju grupām. Pieteikties var vēl līdz šī gada 15.septembrim. Papildu informācija pa tālruni 67087321.

Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no plkst.10.00 līdz pat 19.00, lai parlamentu varētu apmeklēt arī tie, kuri pa dienu strādā.

Dodoties ekskursijā pa Saeimas namu, interesenti varēs apmeklēt Saeimas sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes un konferences. Tāpat apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja kabinetā un darbinieku darba telpās, kā arī aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam.

Arī šogad atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs reta iespēja apskatīt reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta arī informatīva prezentācija par Saeimu un īpaši šim pasākumam izveidots video materiāls par parlamenta ikdienas darbu, tostarp deputātu diplomātiskajām aktivitātēm, likumdošanas procesu un Saeimas tradīcijām.

Atvērto durvju diena Saeimā notiks jau trešo reizi. Iepriekšējos gados iedzīvotāji izrādīja lielu interesi par iespēju apmeklēt Saeimas namu un satikt deputātus. 2008.gadā atvērto durvju dienā Saeimā viesojās apmēram 1500 cilvēku, savukārt 2009.gadā šo iespēju izmantoja jau vairāk nekā 1800 interesentu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt