Saeima atbalsta Latvijas militārpersonas dalību pirātisma apkarošanas operācijā Somālijā

(02.09.2010.)

Saeima ceturtdien, 2.septembrī, atbalstīja lēmuma projektu par viena karavīra nosūtīšanu dalībai Eiropas Savienības (ES) vadītajā jūras pirātisma apkarošanas operācijā pie Somālijas krastiem.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs ES vadītajā militārajā operācijā ATALANTA dienēs uz Francijas karakuģa. Visus izdevumus, kas saistīti ar Latvijas militārpersonas uzturēšanos uz kuģa, kā arī ceļa izdevumus segs Francijas puse. Latvijai būs jāsedz karavīra atalgojums, piemaksa par dalību starptautiskajā misijā, kā arī karavīra sakaru uzturēšana ar NBS štābu Latvijā. Šādu ierosinājumu šī gada maijā izteica Francijas vēstniece Latvijā Šantāla Puarē.

ES militārās operācijas ATALANTA galvenais uzdevums ir saskaņā ar ANO Drošības Padomes rezolūcijā paredzētajām pilnvarām aizsargāt pirātisma apdraudētos kuģus Somālijas piekrastē, tostarp Pasaules pārtikas programmas kuģus, kuriem ir vitāli svarīga nozīme humānās palīdzības sniegšanā Somālijas iedzīvotājiem. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt