Saeimas komisija iepazīsies ar aktuālo situāciju veselības aprūpē

(30.08.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti otrdien, 31.augustā, uz parlamentu aicinājuši atbildīgo ministriju un nozares nevalstisko organizāciju pārstāvjus, lai diskutētu par aktuālajām problēmām veselības aprūpes jomā.

„Lai gan valdība ir novirzījusi 26 miljonus latu neatliekamās palīdzības nodrošināšanai, risinot vienu no nozares akūtākajām problēmām, veselības aprūpes jomā aizvien ir daudz darāmā. Vienā no pirmajām šīs sesijas komisijas sēdēm vēlamies noskaidrot gan ierēdņu, gan lietpratēju skatījumu uz to, kas darāms tuvākajos mēnešos,” pauž komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. Viņa norāda, ka komisijas dienas kārtībā ir arī Latvijas Ārstu biedrības vēstule, kurā tā iestājas pret samazinātās PVN likmes atcelšanu medikamentiem un rosina pārskatīt nodokļu politiku attiecībā uz alkoholu, tabaku, kā arī cukuru un sāli.

Sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Veselības ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Slimnīcu biedrības un Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks otrdien, 31.augustā, plkst.15.00 Jēkaba ielā 10/12.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā