Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piedalīsies Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferencē

(19.07.2010.)
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 19. līdz 21.jūlijam uzturēsies darba vizītē Ženēvā (Šveice), lai piedalītos 3.Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kur vairāk nekā 150 parlamentu vadītāji debatēs par aktuālajiem politiskajiem un ekonomiskajiem izaicinājumiem. 

Konferences dienaskārtībā būs tādi jautājumi kā globālu standartu izstrāde demokrātiskiem parlamentiem, Starpparlamentu savienība un tās saiknes ar ANO stiprināšana, kā arī parlamentu loma un uzdevumi globālās krīzes pārvarēšanā. 

G.Daudze, uzstājoties konferences plenārsēdē, plānojis runāt par mūsdienu pasaules globālajiem izaicinājumiem un Latvijas pieredzi ekonomiskās un finanšu krīzes pārvarēšanā.

Konference norisināsies Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Nāciju pilī, un tās dalībniekus uzrunās ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns (Ban Ki - moon).
 
Konferenci organizē Starpparlamentu savienība, kas dibināta 1889.gadā un apvieno 155 valstu parlamentus. Iepriekšējā Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konference norisinājās 2005.gadā Ņujorkā.


Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā