Saeimas komisija: valdībai jāmeklē iespējas saglabāt Jūrmalas „ātro palīdzību”

(29.06.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 29.jūnijā, spriežot par Jūrmalas pilsētas „ātrās palīdzības” iekļaušanu vienotajā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, aicināja Ministru prezidentu Valdi Dombrovski steidzami izskatīt iespējas ar šo pašvaldības uzņēmumu slēgt ārpakalpojuma līgumu.

Iztaujājot Veselības ministrijas atbildīgās amatpersonas deputāti vēlējās zināt, kādi ir šķēršļi, lai Jūrmalas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu iekļautu kopējā vadības sistēmā, vienlaikus saglabājot kā neatkarīgu struktūru. „Diemžēl šodien no ierēdņiem neguvām skaidrību par to, kāpēc nav iespējama ārpakalpojuma slēgšana, tāpēc lūgsim valdības vadītāju pievērst uzmanību šim jautājumam,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Komisijas deputāte Ausma Ziedone-Kantāne (JL) ministrijas rīcību nodevēja par tuvredzīgu un aicināja cienīt saliedētu kolektīvu. Arī Saeimas deputātu Pēteri Tabūnu (TB/LNNK) ierēdņu argumenti nepārliecināja, un viņš aicināja šajā gadījumā izdarīt izņēmumu. Savukārt komisijas deputāte Dagnija Staķe (ZZS) konfliktu starp Jūrmalu un Veselības ministriju raksturoja kā nevajadzīgi saasinātu.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Romualds Ražuks uzsvēra, ka Jūrmalas „ātrā palīdzība” ir unikāls dienests, kas ar pašvaldības atbalstu modernizēts un tajā septiņu gadu laikā investēti simts tūkstoši latu.

Savukārt Jūrmalas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Jūrmalas ātrā palīdzība” valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs apstrīdēja Veselības ministrijas amatpersonu piesauktos riskus un atgādināja, ka Jūrmalas dienestu atzinīgi novērtējuši daudzi ārvalstu eksperti.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors Armands Ploriņš skaidroja, ka no 1.jūlija Jūrmalas dienestu plānots iekļaut vienotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģiona centrā. Viņš arī informēja, ka, salīdzinot ar citām pilsētām, Jūrmalas neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu uzturēšana izmaksā būtiski vairāk.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt