Karina Pētersone ar Francijas vēstnieci pārrunā ekonomisko kontaktu stiprināšanas iespējas (foto)

(28.06.2010.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone pirmdien, 28.jūnijā, tiekoties ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šantālu Puarē (Chantal Poiret), pārrunāja abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas.

Latvija ir atvērta ārvalstu investīcijām, un tieši šis ekonomiski sarežģītais laiks ir laba iespēja veidot jaunus biznesa kontaktus, apliecināja K.Pētersone, paužot cerību, ka arī Francijas uzņēmumi nākotnē būs plašāk pārstāvēti mūsu valstī.

Savukārt vēstniece atzinīgi novērtēja Latvijas unikālo ģeogrāfisko izvietojumu un līdzšinējo sekmīgo darbu transporta un tranzīta pakalpojumu nozarē. Latvija izveidojusies par nozīmīgu reģionālu aviācijas, dzelzceļa un jūras transporta mezglu, pauda Š.Puarē. Kaut arī Francijas uzņēmumi līdz šim Baltijas reģionā bijuši salīdzinoši maz pārstāvēti, situācija varētu mainīties, atzina vēstniece.

Viņa darīja zināmu, ka pēc Francijas vēstniecības iniciatīvas novembrī Latviju plāno apmeklēt Francijas uzņēmumu vadītājus apvienojošās organizācijas MEDEF (Le Mouvement des entreprises de France) amatpersonas. Savukārt nākamā gada pavasarī Latvijā varētu ierastos jau daudz plašāka MEDEF delegācija, kuras sastāvā būtu arī uzņēmumu vadītāji, teica vēstniece, paužot cerību, ka šīs vizītes kalpos par labu stimulu Francijas un Latvijas ekonomiskās sadarbības veicināšanā. Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta Latvijas politiskās situācija un gaidāmās Saeimas vēlēšanas.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624250026003/
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/leMRHPfOsoI
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt