Samazina administratīvo slogu pārtikas ražošanas un filmu nozarēs

(20.05.2010.)

Uzņēmējiem, kuri darbojas filmu nozarē, no šī gada 1.jūlija valsts nodeva būs jāmaksā tikai par filmu producētāja vai ražotāja reģistrāciju. To nosaka Saeimā ceturtdien, 20.maijā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”.

Jaunais regulējums nosaka, ka uzņēmējiem turpmāk vairs nevajadzēs maksāt valsts nodevu un reģistrēties kā filmu izplatītājiem. Tāpat nebūs jāmaksā par filmu un to izplatīšanas vietu reģistrāciju. Valsts nodeva par filmu producētāja vai ražotāja reģistrāciju paliks līdzšinējo 10 latu apmērā.

Administratīvais slogs samazināts arī uzņēmējiem pārtikas ražošanas nozarē, un turpmāk valsts nodeva vairs nebūs jāmaksā par pārtikas uzņēmuma atzīšanas apliecības un reģistrācijas apliecības izsniegšanu.

Izmaiņas likumā veiktas, lai samazinātu administratīvos izdevumus un taupītu budžeta līdzekļus nodevu administrēšanā, norāda grozījumu autori.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt