Saeima groza Ceļu satiksmes likumu

(13.05.2010.)

Saeima ceturtdien, 13.maijā, trešajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, Rīgas Motormuzeju funkcijas nododot valsts akciju sabiedrībai „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD).

Muzeja nodošana CSDD pārraudzībā ietaupīs valsts budžeta līdzekļus, kas nepieciešami muzeja uzturēšanai un tā attīstību padarīs efektīvāku, norāda likumprojekta autori.

Saeima grozīja ceļu satiksmes negadījumu un tajos iesaistīto personu reģistrēšanas un uzskaites kārtību. Šobrīd to veic Valsts policijas Ceļu policijas reģistrs. Turpmāk uzskaiti vedīs vienotais Iekšlietu ministrijas reģistrs, ko pārzina Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs.

Turpmāk transportlīdzekļu reģistrēšanai nebūs nepieciešama izziņa par transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšanu. Likumā arī paredzēts, ka Ministru kabinets noteiks bīstamo kravu pārvadāšanai paredzēto transportlīdzekļu vadītāju apmācības un tiesību iegūšanas kārtību.

Tāpat likuma izmaiņas precizē velosipēdu reģistrāciju, nosakot, ka arī turpmāk ceļu satiksmē atļauts piedalīties ar nereģistrētiem velosipēdiem. Taču iedzīvotāji varēs izvēlēties veikt brīvprātīgu velosipēdu reģistrāciju CSDD.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā