Saeimas komisija: skolēnu dziesmu un deju svētku norise nav apdraudēta

(12.05.2010.)
Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāti trešdien, 12.maijā, izskatot deputātu pieprasījumu par 10.Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, atzina, ka, neraugoties uz samazināto finansējumu, svētku norise nav apdraudēta.

Deputāti komisijas sēdē uzsvēra, ka ir paveikts liels darbs, lai ar samazinātu finansējumu saglabātu dziesmu un deju svētku jēgu un būtību.

Komisijas deputāts Dzintars Ābiķis atgādināja, ka latviešu dziesmu un deju svētki ir unikāls fenomens, kāds nav sastopams citur pasaulē. Viņš norādīja, ka, neraugoties uz samazināto finansējumu un ekonomisko situāciju, dziesmu svētku būtība tiek saglabāta.

Deputāti noskaidroja, ka, lai gan sākotnēji svētku norise tika plānota vērienīgāka, jo šie būs desmitie skolēnu dziesmu un deju svētki, finansējuma samazinājuma dēļ tika nolemts pārskatīt pasākuma programmu. Organizatori nolēma samazināt to dienu skaitu, kurās norisināsies Rīgā plānotie pasākumi un atteicās no ieceres rīkot atklāšanas koncertu krastmalā, informēja Valsts izglītības satura centra vadītāja vietniece Agra Bērziņa.

Svētkiem pieejamais finansējums ir 1,4 miljoni latu, un plānots, ka kopumā svētkos piedalīsies 30 tūkstoši dalībnieku.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas amatpersonu uzklausīšanas deputāti noraidīja Tautas partijas frakcijas deputātu pieprasījumu izglītības ministrei Tatjanai Koķei par 10.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.



Saeimas Preses dienests
Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde