Saeimas komisija atbalsta birokrātiskā sloga samazināšanu pašvaldībām

(05.05.2010.)
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 5.maijā, otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Epidemioloģiskās drošības likumā, paredzot, ka pašvaldībām nav jāiesaistās karantīnas pasākumu noteikšanas procesā.

Komisijā norāda, ka jaunā likuma redakcija palīdzēs atbrīvoties no liekas birokrātijas, jo karantīnas izsludināšanai ārstniecības vai izglītības iestādē pietiek ar ārstniecības personas vai epidemiologa priekšlikumu un atsevišķs pašvaldības lēmums tam nav nepieciešams. Tādējādi pašvaldības tiks atbrīvotas to tādiem uzdevumiem, kas faktiski ir citu valsts iestāžu kompetencē. 

Spēkā esošā likuma redakcija paredz, ka karantīnas pasākumus citu infekcijas slimību izplatīšanās novēršanai ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs nosaka attiecīgās iestādes vadītājs pēc ārstniecības personas vai epidemiologa priekšlikuma vai saskaņā ar pašvaldības lēmumu.

Tāpat kā līdz šim, pastāvot bīstamu infekcijas slimību izplatīšanās draudiem Latvijas Republikas teritorijā, karantīnu izsludinās Ministru prezidents pēc veselības ministra priekšlikuma.

Par likumprojektu otrajā un trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai. 


Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā