Tautsaimniecības komisija lūdz LTRK skaidrot izteikumus par korupciju parlamentā

(27.04.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 28.aprīlī, tiksies ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību (LTRK), lai skaidrotu, cik reāls pamats ir izteikumiem plašsaziņas līdzekļos par iespējamu korupciju likumdošanas procesā.

„Izteiktie apvainojumi ir ļoti smagi un tiešā veidā skar Tautsaimniecības komisiju, kura skata visas uzņēmējiem būtiskās likumu izmaiņas. Grūti iedomāties, ka kāds savtīgos nolūkos varētu ietekmēt komisijas darbu, jo visi lēmumi tiek pieņemti plašās diskusijās. Tomēr, ja šāda informācija ir izskanējusi, vēlamies faktus uzzināt no pirmavotiem,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Ja informācija apstiprināsies, jāmaina Saeimas komisijas darba sistēma, ja ne - jāizbeidz spekulācijas par šo tēmu.”

Komisijas sēdē aicināta piedalīties LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende un LTRK prezidents Andris Bērziņš.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks trešdien, 28.aprīlī, plkst.9.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses diensts

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt