Saeimas deputāti iztaujās Tatjanu Koķi par gaidāmajām reformām augstākajā izglītībā

(26.04.2010.)
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 27.aprīlī, iztaujās izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi par iecerētajām reformām augstākajā izglītībā un zinātnē.

„Rīt ar lielu interesi uzklausīsim izglītības un zinātnes ministres prezentāciju par augstākās izglītības reformām,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš. „Sagatavotais pasākumu plāns aptver laika periodu līdz 2012.gadam, un tam jāatbild uz jautājumiem, kā veiksmīgāk ieguldīt Eiropas Savienības fondus un uzlabot zinātnisko infrastruktūru. Tāpat jāpanāk, lai beidzot ministrijas šajā jomā strādātu roku rokā un ar lieku birokrātiju netraucētu zinātniekiem veikt pētījumus un izgudrojumus.”

„Izglītība un zinātne ir mūsu vienīgā cerība nevis mīņāties uz vietas, bet patiesi attīstīties. Nedrīkst pieļaut tālāku Latvijas zinātnieku došanos uz ārvalstīm. Zinātniekiem jādod iespēj pienācīgi realizēt savu talantu, un tad viņu smadzenes netiks nozvejotas,” uzsver J.Strazdiņš.

Komisijas sēdē plāno piedalīties arī Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Rolands Broks un Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības departamenta direktore Gita Rēvalde.

Saeimas komisijas sēde, izskatot projektu „Pasākumu plāns nepieciešamajām reformām augstākajā izglītībā un zinātnē 2010.-2012.gadam”, notiks otrdien, 27.aprīlī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.




Saeimas Preses dienests
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt