Saeimā tiksies Baltijas valstu parlamentu aizsardzības komisiju deputāti

(23.04.2010.)

Lai pārrunātu aktuālos reģionālās drošības jautājumus, 26. un 27.aprīlī uz tikšanos Rīgā pulcēsies Igaunijas, Lietuvas un Latvijas parlamentu aizsardzības komisiju deputāti.

„Šādas tikšanās ar mūsu Igaunijas un Lietuvas kolēģiem rīkojam reizi gadā. Šoreiz Rīgā pārrunāsim reģiona drošībai būtiskus jautājumus, tostarp NATO nozīmes palielināšanu Baltijas reģionā, kā arī Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību aizsardzības jomā. Šogad īpašu uzmanību veltīsim arī NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādei. Tāpat apmeklēsim Lielvārdes lidlauku, kura attīstībā ieguldīti ievērojami NATO finanšu līdzekļi,” norāda komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Baltijas parlamentārieši Saeimā tiksies ar NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādes darba grupas dalībnieku, bijušo Latvijas vēstnieku ASV un NATO Aivi Roni. Saeimā plānota Baltijas valstu parlamentu aizsardzības komisiju kopīgā sēde, kuras dienaskārtībā būs aktuāli reģionālās drošības politikas jautājumi.

Tāpat Baltijas valstu parlamentu deputāti tiksies ar aizsardzības ministru Imantu Lieģi, kā arī apmeklēs Gaisa spēku aviācijas bāzi Lielvārdes tuvumā. Parlamentārieši iepazīsies ar lidlauka uzdevumiem, attīstību un apskatīs aviācijas eskadriļas tehniku un dispečeru vadības torni.

Igaunijas parlamentāriešu delegāciju vadīs Igaunijas parlamenta (Rīgikogu) Nacionālās drošības komisijas deputāts Trivimi Velliste (Trivimi Velliste). Savukārt Lietuvas delegācija Rīgā ieradīsies Lietuvas parlamenta (Seima) Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētāja Arvīda Anušauska (Arvydas Anušauskas) vadībā.

Vizītes programma

Pirmdien, 26.aprīlī

11.00........Tikšanās ar NATO ekspertu grupas pārstāvi Aivi Roni.
 Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
 
11.30........Baltijas valstu parlamentu aizsardzības komisiju kopīgā sēde.
 Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Otrdien, 27.aprīlī

09.00........Tikšanās ar aizsardzības ministru Imantu Lieģi un Nacionālo bruņoto spēku komandieri Juri Maklakovu.
K.Valdemāra ielā 10/12. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne, tālr.: 67335045.
 
11.00........Gaisa spēku Aviācijas bāzes apskate.
Rembates pagastā, Ķeguma novadā. TV, foto iespēja.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - Nacionālo Bruņoto spēku preses virsnieks Normunds Stafeckis, tālr.: 26435189
Mediju pārstāvjiem pieteikšanās līdz pirmdienai, 26.aprīlim, plkst.15.00
.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt