Saeimā diskutēs par sadarbības izaicinājumiem, strādājot ar vardarbībā cietušiem bērniem

(22.04.2010.)

Saeimā piektdien, 23.aprīlī, notiks konference, kurā diskutēs par organizāciju sadarbības izaicinājumiem un problēmām, strādājot ar bērniem, kas cietuši no vardarbības. Konferenci organizē Saeima sadarbībā ar nodibinājumu „Centrs Dardedze”.

Konferencē politiķi un eksperti diskutēs par iespējām bērnu interešu ievērošanas nolūkā uzlabot esošo starpinstitucionālo sadarbību. Konferenci atklās un diskusiju vadīs Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

„Vardarbība pret bērniem ir būtiska problēma, un šajā konferencē meklēsim risinājumus, kā uzlabot atbildīgo institūciju sadarbību. Man ir patiess prieks, ka mūsu speciālistiem ar padomu nāks talkā starptautiska līmeņa eksperti,” norāda konferences moderatore Aija Barča.

Konferencē aicināta piedalīties starptautiska eksperte bērnu tiesību aizsardzības jautājumos, UNICEF konsultante vardarbības pret bērnu novēršanas politikas veidošanas jautājumos Margareta Linča (Margaret A.Lynch). Pasākumā ar ziņojumiem aicināti uzstāties pārstāvji no Talsu novada krīžu centra, Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centra, Rīgas domes, Veselības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas.

Konferences noslēgumā plānota paneļdiskusija, kurā speciālisti un nevalstisko organizāciju pārstāvji meklēs risinājumus, kā bērnu interesēs uzlabot institūciju sadarbību. 

Konference „Bērna interešu ievērošana, organizējot starpinstitucionālo sadarbību, vardarbības pret bērnu gadījumu risināšanā” notiks piektdien, 23.aprīlī, Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 11.00.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā