Saeima priekšsēdētāja biedra amatā ievēl Karinu Pētersoni

(15.04.2010.)

Saeima ceturtdien, 15.aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēja Karinu Pētersoni (LPP/LC).

Aizklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par K.Pētersones apstiprināšanu amatā balsoja 77 deputāti, bet pret - 11 deputāti.

Līdz šim Saeimas Prezidijs strādāja nepilnā sastāvā, jo pagājušā gada 10.augustā Saeimas priekšsēdētāja biedra amatu atstāja Vineta Muižniece, kas tika ievēlēta par Tautas partijas frakcijas priekšsēdētāju.

Deputāte Karina Pētersone iepriekš Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā strādāja kopš ievēlēšanas 9.Saeimā līdz 2009.gada 19.martam, kad šajā amatā tika ievēlēta Solvita Āboltiņa (JL).

Patlaban Saeimas priekšsēdētājs ir Gundars Daudze (ZZS), priekšsēdētāja biedres Solvita Āboltiņa (JL) un Karina Pētersone (LPP/LC), Saeimas sekretārs - Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) un sekretāra biedrs - Andrejs Klementjevs (SC).

Saeimas Prezidijs sastāv no priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, sekretāra un viņa biedra. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimas Kancelejā un citās struktūrvienībās, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt