Saeimā atklāj J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu diplomdarbu izstādi (foto)

(18.03.2010.)

Ceturtdien, 18.martā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze atklāja Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu diplomdarbu izstādi.

G.Daudze, atklājot izstādi, norādīja, ka Saeima ir atvērta sabiedrības iniciatīvām, un pauda gandarījumu, ka J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņiem ierosme izstādīt savus mākslas darbus parlamentā radusies pēc ekskursijas Saeimas namā.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka izstāde tiek atklāta zīmīgā datumā - dienā, kad Janim Rozentālam apritētu 144 gadi, un pauda pārliecību, ka mākslas skolas audzēkņu diplomdarbi izdaiļos Saeimas namu.

J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis skaidroja, ka Saeimā izstādītie skolas absolventu diplomdarbi ir viņu meistarības un iegūtās izglītības kvalitātes apliecinājums. J.Rozentāla Mākslas vidusskola ir skola ar tradīcijām, un tajā mācījies ir „praktiski viss Latvijas mākslas zieds”, norādīja J.Ziņģītis.

Izstādē ir aplūkojamas audzēkņu gleznas, grafikas un foto. Diplomdarbi, kas tapuši laikā no 2001.līdz 2009.gadam, izvietoti Saeimas Sarkanajā zālē, Dzeltenajā zālē, Balsošanas zālē un vestibilos.
 
Darbi Saeimā būs apskatāmi līdz 30.martam.
 

Fotogrāfijas no izstādes atklāšanas: www.flickr.com/saeima
Video no izstādes atklāšanas: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot foto publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā