Februārī Saeima saņēmusi uz pusi vairāk iesniegumu nekā janvārī

(09.03.2010.)

Februārī Saeimā ar iesniegumiem vērsušies 434 iedzīvotāji, kas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā janvārī, kad Saeima saņēma 238 iesniegumus, otrdien, 9.martā, noskaidroja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Visvairāk iesniegumu adresēts atsevišķiem Saeimas deputātiem un Saeimas komisijām, kā arī frakcijām. Deputāti saņēmusi 180 iedzīvotāju iesniegumus, komisijas - 92, savukārt frakcijas - 91 iesniegumu.

Februārī Saeimā saņemts 101 priekšlikums likumdošanas jautājumos. Iedzīvotāji aicinājuši, piemēram, samazināt pievienotās vērtības nodokli tūrismam, nepieļaut partiju finansēšanu no valsts budžeta un piešķirt papildu finansējumu eksporta veicināšanai. Saņemts arī priekšlikums visus valsts un pašvaldību transportlīdzekļus aprīkot ar pazīšanās zīmēm. Iedzīvotāji iesniegumos pauduši viedokli par plašsaziņas līdzekļu un žurnālistu neatkarību, kā arī veselības aprūpes pieejamību.

Visvairāk iesniegumu - 213 - saņemts pa pastu. 173 iesniegti personīgi, 46 iesniegumi saņemti pa e-pastu, savukārt divi pa faksu.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī