Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Gruzijas prezidentu (foto)

(05.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, uzturoties darba vizītē Tbilisi, tikās ar Gruzijas Republikas prezidentu Mihailu Saakašvili (Mikheil Saakashvili).

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības un reģionālās sadarbības jautājumus, Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka „mazo valstu spēks ir vienotībā, tāpēc ļoti nozīmīga ir ciešā sadarbība starp Latviju un Gruziju”. 

Īpaša uzmanība tikšanās laikā pievērsta ar drošības politiku un NATO saistītajiem jautājumiem, kā arī etnisko minoritāšu situācijai separātiskajos Gruzijas reģionos.

„Esmu pārliecināts, ka NATO ir drošības garants tās dalībvalstīm. Tādēļ Latvija vienmēr ir atbalstījusi un atbalstīs Gruziju tās ceļā uz dalību NATO,” sarunas laikā uzsvēra Gundars Daudze, vienlaikus norādot, ka tas prasa lielu atbildību un darbu arī no Gruzijas puses.

Saeimas priekšsēdētājs un Gruzijas prezidents vienojās, ka abu valstu sadarbības veicināšanā liela nozīme ir tieši parlamentārajām saitēm - sadarbībai gan komisiju, gan parlamentārās sadarbības grupas ietvaros.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā